Transparent "Srećan rođendan glavni grade" na Tvrđavi

Transparent sa natpisom "Srećan rođendan glavni grade!!!" sa zastavom Vojvodine osvanuo je jutros na bedemu Petrovaradinske tvrđave.
Transparent sa natpisom "Srećan rođendan glavni grade!!!" sa zastavom Vojvodine osvanuo je jutros na bedemu Petrovaradinske tvrđave.

Zasad nije poznato ko ga je postavio. Inače, ispod transparenta je i zastava Vojvodine.

Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Petar Ćirović smatra da je i ovaj događaj u svetlu navodne ćirilizacije Novog Sada i optužbi Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine da je grad time mnogo izgubio.

On je ocenio da je isticanje transparenta usvari jedan vid njihovog promovisanja i vraćanja u politički život grada, u kojem su odnedavno u opoziciji. "Ovo je Dan grada za sve građane i svako treba da se oseća kao u svojoj kući. Nemam nikakav poseban komentar, ali mislim da je po sredi politički marketing LSV-a i vraćanja u život posle odlaska u opoziciju", rekao je Ćirović za 021.

Funkcioner Lige socijademokrta Vojvodine Aleksandar Jovanović tvrdi da je transparent video preko društvenih mreža i da ga, prema informacijama kojima raspolaže, nisu postavili aktivisti njegove stranke. "Koliko ja znam LSV nema veze s tim i mi nismo organizovali tu akciju kačenja. U svakom slučaju neko je želeo da čestita svom gradu i svim ljudima koji žive u njemu rođandan", rekao je Jovanović za 021.

Podsećamo da se transparent sa sličnom porukom na Tvrđavi pojavio i tokom održavanja prošlogodišnjeg "Egzita", nakon što je Ustavni sud Srbije osporio pravo Novom Sadu da se naziva glavnim gradom Vojvodine.

Tada je, na mnogo većem transparentu, na engleskom jeziku bilo napisano "Welcome to Novi Sad, The capital of Vojvodina".

Novi Sad danas proslavlja Dan grada.

Komentari 130

  • Milos

    07.02.2013 00:33
    Ziveo Sombor!

    joj al su se svi popalili u zadnje vreme na netu oko autonomije itd.

    Ajmo ljudi decentralizacija, nek u svakoj opstini ostane sta se zaradi i nek se raspolaze i ravnomerno razvija cela Srbija. Budite pametni manite se uzimanja strana jer ce nas politicari i mediji samo zavaditi, a to nam ne treba. Budite neutralni, spustite pricu na lokal, svoje grad, svoju cetvrt, svoju ulicu.
  • Срећно

    06.02.2013 08:18
    @Anonimus - sretno nam bilo!
    Такви ко ти су најопаснији, битна вам је само сопствена гузи#а.
  • 05.02.2013 21:50
    Budalu svasta provocira.
    Ako te udarim pesnicom u glavu ja cu tvrditi da si me glupom facom provocirao, je li to u redu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti