Titel: Prijava protiv potpredsednika opštine zbog nasilništva

Policija u Titelu podnela je krivičnu prijavu protiv zamenika predsednika opštine Marinka Trivunovića (SNS) zbog nasilničkog ponašanja u jednom ugostiteljskom objektu, potvrđeno je Radiju 021 u policiji.
Policija u Titelu podnela je krivičnu prijavu protiv zamenika predsednika opštine Marinka Trivunovića (SNS) zbog nasilničkog ponašanja u jednom ugostiteljskom objektu, potvrđeno je Radiju 021 u policiji.

Krivična prijava Trivunovića tereti da je 31. decembra 2012. godine fizički nasrnuo na meštanina Milana Pajića i naneo mu teške povrede glave. Policija je predmet 22. januara predala Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu koje će doneti odluku o sprovođenju istrage. U Osnovnom sudu su Radiju 021 rekli da im takav zahtev još nije stigao, dok u policiji nisu želeli da se izjašnjavaju o ovom slučaju jer su, kako navode, odradili svoj deo posla.

Oštećeni Milan Pajić rekao je za Radio 021 da je kritičnog dana došao u kafanu gde je Trivunović, koga nije poznavao, bio sa dva zajednička prijatelja. Tvrdi da su se tada upoznali, a kada je Trivunović čuo da je član DS-a, bez ikakvog povoda počeo je da ga udara, gađa pepeljarama i flašama. "Prijatelji su me pozvali na piće, prišao sam i javio se, a nakon izvesnog vremena mi je prišao i počeo da me vređa da sam žuti lopov. Ja sam samo ćutao, a on me je udario glavom u telo od čega sam pao. Zatim je uzeo flašu i udario me u glavu i nastavio da me udara, dok se nisam sklonio iza nekih vrata", rekao je Pajić.

Incident se završio tako što su prijatelji pomogli Pajiću da izađe iz kafane i pobegne. Pajić tvrdi da je nedugo zatim došla policija, a on je prevezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde su mu konstatovane teške povrede glave. Njemu je Trivunović dnom flaše praktično skinuo deo skalpa zbog čega još uvek ide na preglede u Klinički centar Vojvodine. "Mislim da događaj ima određenu pozadinu koja je uticala da krivična prijava bude podneta tek nakon skoro mesec dana od incidenta i da incident ima političku pozadinu, zato što mi je veći deo porodice učlanjen u DS", rekao je Pajić.

Predsednik opštine Dragan Božić rekao je Radiju 021 da se događaj odigrao van zgrade opštine, nakon radnog vremena i da je to stvar dva privatna lica. "Neka policija i tužilaštvo utvrde šta se dogodilo, pronađu krivca i kazne ga za napravljeno delo. Ja imam 70 radnika u opštini i kada bi ih kontrolisao šta rade nakon radnog vremena, ne znam da li bi stigao i samo time da se bavim", rekao je Božić.

Predsednik opštine je dodao da je na svim internim i stranačkim sastancima osudio svako fizičko nasilje. "Meni je zaista žao tog mladog čoveka. Ja sam odmah rekao da vinovnik tog događaja treba da snosi zakonske posledice, a da li da krivično ili prekršajno odgovara, u to ne želim da ulazim. Uveravam vas da je tog dana u Vojvodini bilo bar 30 takvih tuča i da su prijavljene jedna ili dve koje su bile interensantne", rekao je Božić i ocenio da sigurno nije postojala politička pozadina tog događaja.

Bivši predsednik opštine Milivoje Petrović (DS) rekao je da mu je drago što je tužilaštvo u incidentu prepoznalo krivično delo za koje se Trivunović tereti, ali je zamerio policiji da svoj deo posla nije obavila efikasno. "Verujem da će pritisak javnosti navesti nadležne organe da budu efikasniji, jer će time poslati poruku građanima da nijedan takav događaj ne može da prođe nekažnjeno", rekao je Petrović.

On smatra da je Pajić dobio batine samo zato što je član DS-a i zato što mu je majka odbornica te tranke u SO Titel. "Ovo doživljavamo kao očiti primer kako predstavnik jedne partije napada pripadnika druge, što mi nikada nećemo raditi, ali ne znači da se ubuduće nećemo braniti i samoorganizovati", rekao je Petrović i istakao da se stvari moraju saseći u korenu jer se tako nešto nikada u Titelu nije desilo za poslednjih desetak godina koliko je DS bio odgovoran za situaciji u opštini.

Povodom incidenta u Titelu raspravljano je i na sednici Skupštine opštine 25. januara, na kojoj su odbornici Demokratske stranke i Srpske radikalne stranke zatražili da Trivunović bude smenjen. Nakon žučne rasprave odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koji čine vlast u Titetlu, većinom glasova su odlučili da Trivunović ostane na funkciji koju obavlja.

Božić je rekao da kao predsednik opštine osuđuje postupak svog zamenika, kao privatnog lica, ali ne može da ulazi u odluke Skupštine. "Na kraju krajeva ja nemam ni pravo glasa u njoj", rekao je Božić i dodao da nije reazgovarao sa Trivunovićem o ovom događaju "jer se trudi da u poslednje vreme što manje govori o političkim temama i da to verovatno neće ni činiti do narednih izbora".

Petrović, koji je danas šef odborničkog kluba DS u SO Titel sa žaljenjem je konstatovao da njihova inicijativa nije naišla na razumevanje odborničke većine. "Čudim se da ne razumeju da niko nema pravo na takvo ponašanje, a pogotovo predstavnici vlasti, jer to daje loš primer. Političari moraju uvek voditi računa o svom ponašanju i zbog toga je žalosna izjava predsednika opštine da se događaj nije desio u zgradi opštine i tokom radnog vremena, jer je mandat političara svakog dana, sata i na svakom mestu", rekao je Petrović.

Predsednik opštine Titel slaže se sa Petrovićevom konstatacijom da predstavnici građana to moraju biti u svakoj situaciji i da se u skladu sa tim moraju i ponašati. "Samo sam u dilemi da li je to dovoljan incident za političku smenu. Svi smo se složili da to nije trebalo da se desi, a događaj ima veću moralnu težinu jer je zamenik predsednik opštine i predstavlja narod koji ga je izabrao. Međutim, Skupština je procenila da to nije u ovom trenutku dovoljno za smenu", zaključio je Božić.

I pored brojnih pokušaja da se oglasi povodom incidenta, Marinko Trivunović nije bio dostupan za komentar. (Darko Šper)

  • Otac

    01.02.2013 13:56
    ...
    Boljševici ... Napalili se ko majmuni ... i njihovo će proći.
  • ZoranNS

    01.02.2013 12:02
    Došli na vlast
    Došli na vlast batinaši. Do sada su od nas kraduckali, sada je sve isto samo nas još i "biju", a to niko ne sme.
  • PericA

    01.02.2013 11:05
    Muljanje
    Sta cemo sa gasom za domacinstvo koji je sada 48 din m3 bez dodataka..O kvalitetu je glupo i pricati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti