Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ovo su najskuplje firme na svetu

Američki gigant Epl ostaje i dalje najskuplje preduzeće u svetu, čija tržišna vrednost iznosi 490 milijardi dolara, prema klasifikaciji Ernst&Janga.

Drogirao policajce, pa im pobegao

Opasni indijski kriminalac Vikram Paraš koga povezuju sa više ubistava, uspeo je da pobegne iz policijskog pritvora pošto je stražarima koji su bili u njegovoj pratnji dao hranu sa sedativima.

Turska: Smena 10 ministara

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan najavio je smenu 10 ministara u njegovom kabinetu, nakon što su trojica podneli ostavke zbog optužbi za umešanost u korupciji.

Zverski pretučena ukrajinska novinarka

Ukrajinska policija je pritvorila dve osobe osumnjičene za napad na novinarku Tatjanu Černovil, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko.

Francuska hoće da oporezuje Jutjub

Francuski Visoki savet radiodifuzne agencije (CSA) predlaže uvođenje specijalnog poreza na rad Jutjuba i Dejlimoušna kako bi se ovi medijski giganti naterali da doprinose finansiranju francuske kulture.

Oslobođeni aktivisti "Grinpisa"

Ukupno 29 od 30 aktivista međunarodne organizacije za zaštitu životne sredine "Grinpis", uhapšenih u Rusiji sredinom septembra, dobilo je danas odluke o obustavljanju krivičnih postupaka protiv njih.

Kina ukida radne logore

Najviše zakonodavno telo u Kini - Nacionalni narodni kongres, podržalo je inicijativu da se ukinu radni logori za prevaspitavanje, kao i da se ublaži nepopularna i striktna "politika jednog deteta".