Prevrnuo se brod s migrantima sa Haitija

Najmanje 18 migranata sa Haitija udavilo se kada se prenatrpani čamac u kojem su bili prevrnuo dok ga je remorker vukao do obala ostrva Turks i Kajkos.

Najmanje 18 migranata sa Haitija udavilo se kada se prenatrpani čamac u kojem su bili prevrnuo dok ga je remorker vukao do obala ostrva Turks i Kajkos.

Vlasti su uspele da spasu 32 migranta, uključujući i 12-godišnjeg dečaka. Prema saopštenju lokalnih zvaničnika, život je izgubilo 18 ljudi, a više je povređeno.

Kako se saznaje, policija je prvo zaustavila pretrpan jedrenjak, koji se prevrnuo dok su ga sprovodili do ostrva. Nekoliko migranata je uspelo da se dokopa obale, odnosno pobegne, dok je policija privela njih tridesetak.

Još nije saopšten uzrok prevrtanja čamca, ali je haićanski konzul na ostrvima Turks i Kajkos rekao da su mu preživeli rekli da je nekoliko migranata pokušalo da skoči sa čamca i pobegne ka kopnu, dok su bili blizu susednih ostrva, što je doprinelo da se prenatrpan čamac prevrne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet