Taksista vratio pronađenih 300.000 dolara

Jedan taksista u Las Vegasu pronašao je u svom vozilu torbu sa 300.000 dolara i sav novac pošteno vratio vlasniku.

Jedan taksista u Las Vegasu pronašao je u svom vozilu torbu sa 300.000 dolara i sav novac pošteno vratio vlasniku.

Nakon što je u jednom od brojnih kockarnica u gradu osvojio veliku svotu, jedan srećni, ali rasejani ili pripiti turista zaboravio je torbu s novcem u taksiju kojim se odvezao do hotela.

Vozač taksija Hererdo Gamoa primetio je torbu u trenutku kada je u vozilo ulazio drugi klijent. "Rekao sam mu "vi ćete mi biti svedok" i odmah sam pozvao dispečera", ispričao je taksista.

Novac je preuzela uprava taksi službe koja se postarala da pronađe vlasnika. "Zaboravni" putnik je zatražio da se upozna sa poštenim taksistom kome je obećao nagradu. "I da ništa ne dobijem, nema problema. Ne očekujem nagradu, učinio sam to jer sam pošten čovek", kazao je Herardo kog je taksi služba proglasila "vozačem godine" i nagradila sa 1.000 dolara i večerom za dvoje.

  • nikola

    26.12.2013 10:09
    nagrada
    Nisam siguran, ali mislim da postoji odredjeni zakonski procenat na koji pronalazac izgubljenog novca ima pravo. Neka me neko ispravi, mislim da je 10%. Tako da ni 30000 nije za bacanje. A mozda i lupam :)
  • Miroslav

    26.12.2013 08:26
    Ima nade
    Eto malo svetla u tunelu ovog sveta.
  • ZoranNS

    26.12.2013 08:19
    Ja već mislio da se to dogodilo
    Ja već mislio da se to dogodilo u Beogradu, Novom Sadu, a ono u Las Vegasu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet