Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Usvojeno: Povećana taksa za javni servis

Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od 1. januara 2020. godine poskupeće sa 220 na 255 dinara, predviđeno je izmenama zakona koje je danas usvojila Skupština Srbije.

FOTO: Zaplenjeno oko 42.500 paklica cigareta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policijskim službenicima Policijske stanice Kladovo, zaplenili su oko 42.500 paklica cigareta i tom prilikom uhapsili I. B. (58) iz Novog Pazara, zbog sumnje na krivično delo krijumčarenje.

Babić koji je "podneo ostavku" i na današnjem potpisivanju ugovora za izgradnju koridora

Iako je v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić 1. februara 2019. godine podneo neopozivu ostavku na funkciju prvog čoveka tog preduzeća, Vlada ni deset meseci kasnije nije tu ostavku konstatovala, a Babić je nastavio da se pojavljuje na javnim događajima, pa je tako danas u Predsedništvu Srbije prisustvovao potpisivanju komercijalnog ugovora o izgradnji Moravskog koridora.

Od Nove godine nova pravila za penzionisanje

Nova godina donosi i nova pravila za odlazak u penziju tako da svaki zahtev koji je podnet posle 31. decembra podleže novim uslovima, koji su za žene malo drugačiji nego za muškarce.

Potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora

Komercijalni ugovor o izgradnji Moravskog koridora, jedne od najznačajnijih saobraćajnica koja će povezati centralnu Srbiju, jug i zapad, i koridore 10 i 11, potpisan je jutros u Predsedništvu Srbije.