Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Pronađeni ljudski ostaci u Đakovici

Ljudski ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, prenosi RTK. Mogli bi da pripadaju kosovskim Srbima koji su ubijeni tokom rata, saznaje KTV.

Nedostatak nezavisnog pravosuđa i korupcija najveći problemi u Srbiji

Najveći problemi, kada je reč o ljudskim pravima u Srbiji su nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u privatnost, trgovina ljudima i nasilje protiv pripadnika LGBT zajednice, navedeno je u godišnjem izveštaju američkog Stejt departmenta o stanju ljudskih prava širom sveta.

Prevrnuo se auto na autoputu

Na autoputu Beograd - Niš, posle Autokomande, a u pravcu ka Dušanovcu, saobraćaj je usporen pošto se auto prevrnuo na krov nakon udesa.

NUNS osudio pretnje Oliveri Kovačević i Ivanu Ivanoviću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) oštro je osudilo otvorene pretnje koje su lider radikala Vojislav Šešelj i njegovi sledbenici uputili urednici Zabavnog programa RTS-a Oliveri Kovačević i preteće poruke uredniku Zabavnog programa Prva TV Ivanu Ivanoviću.

Kristijan Stošić pobednik 31. Beogradskog maratona

Atletičar Kristijan Stošić, član AK "Vranjski maratonci" pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu i postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara.

Lokalne vlasti redom nude aerodrome državi

Posle gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, koji je državi ponudio da od lokalnih vlasti preuzme upravljanje aerodromom Lađevci, juče se sa istom idejom javio i njegov kolega iz Užica Tihomir Petković.

Oružari za ponedeljak najavili štrajk upozorenja

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" stupiće u ponedeljak, 23. aprila u štrajk upozorenja jer nisu ispunjeni zahtevi Sindikata da se ta faberika izuzime iz postupka privatizacije dela kapitala i da se prekine umanjivanje plata zaposlenima od 10 odsto.