Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Na Čigoti izgorele vikendice

Požar na Čigoti na Zlatiboru noćas se proširio i zahvata oko 150 hektara, uprkos naporima vatrogasaca koji su celu noć gasili vatrenu stihiju, izjavio je načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno spasilačke jedinice Goran Nikolić.

SRS: Najava "vruće jeseni" skretanje pažnje javnosti

Predsednik novosadskog Gradskog odbora i član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić ocenio je najave Nenada Čanka i Milivoja Vrebalova o "vrućoj jeseni" i stvaranju "autonomističkog fronta" u Vojvodini kao "skretanje pažnje javnosti" sa drugih važnih pitanja.

Traži se partner za Železaru

Predsednik Vlade Ivica Dačić i zamenik predsednika moskovske Sberbanke Sergej Nikolajević Gorkov razgovarali su danas o mogućnostima da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo i da ova najveća ruska banka sistemski pomogne izvoz srpskih proizvoda u Rusiju.

Dinar sutra još jači

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 117,4579 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Pojeftinjuje 160 lekova

Vlada Srbije usvojila je danas odluku o najvišim cenama lekova koja će omogućiti pojeftinjenje 160 medikamenata.

"Prosvetarima treba povećati plate u oktobru"

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da bi zaposlenima u tom sektoru trebalo povećati plate u oktobru i nastaviti isplatu jubilarnih nagrada, ali da sve zavisi od ekonomske situacije i raspoloživih sredstava.

Odložena Vulinova poseta Kosovu

Poseta direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandra Vulina severnoj Kosovskoj Mitrovici odložena je zbog najave pripadnika misije Euleksa da neće dozvoliti njegov boravak, saopštila je Kancelarija u Kosovskoj Mitrovici.

Sutra usvajanje mera za ublažavanje posledica suše

Plan vanrednih mera za ublažavanje posledica suše koje predviđaju oslobađanje poljoprivrednih proizvođača određenog broja obaveza prema državi, usaglašen je na večerašnjem sastanku premijera Srbije Ivice Dačića i resornih ministara.

Gori šuma kod Aleksandrovca

U Kozniku kod Aleksandrovca bukti šumski požar koji je prema prvim procenama zahvatio površinu od oko 30 hektara a njegovo gašenje je veoma otežano zbog nepristupačnog terena, rekao je komandant vatrogasno - spasilačke jedinice u Kruševcu Vladica Stanković.