Vučić: Od sledeće nedelje bliža saradnja sa Rusijom

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić dobio je uveravanja od vicepremijera ruske vlade Dmitrija Rogozina da je Ruska federacija spremna da pomogne novoj srpskoj vladi.
Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić dobio je uveravanja od vicepremijera ruske vlade Dmitrija Rogozina da je Ruska federacija spremna da pomogne novoj srpskoj vladi.

"Republika Srbija i Ruska federacija trebalo bi od naredne nedelje da naprave konkretne korake ka uspostavljanju čvršće saradnje u oblasti odbrambene industrije", izjavio je Vučić posle razgovora u Moskvi sa zamenikom predsednika ruske vlade zaduženim za odbrambenu industriju Dmitrijem Rogozinom.

Kako je Vučić istakao, razgovaralo se o tome kako da se pospeši srpska proizvodnja i odbrambemna industrija, kako da se zaposli veći broj ljudi i kako da se modernizuje Vojska Srbije.

"Takođe smo razgovarali kako da krenemo u nekakve zajedničke proizvodne poduhvate, a da istovremeno imamo zajednički ili dogovoreni izlazak na treća tržista. Očekujem unapređenje saradnje i već od ponedeljka konkretizaciju planova i svih razgovora koje smo imali", izjavio je Vučić i dodao da je srpska delegacija naišla na veliko razumevanje sa ruske strane.

Ministar odbrane naveo je da tokom ove godine očekuje posetu ministra odbrane Ruske federacije Anatolija Serdjukova i dodao da će "blagodeti saradnje dve države osetiti svi građani Srbije, a posebno namenska industrija".

Vučić je izjavio da će "prvi put posle 12 godina" ruski migovi da se pojave na aero-mitingu 2. septembra.

"Pošto smo Rogozin i ja potpredsednici vlada, razgovarali smo o svim važnim temama. Potrebno nam je još samo malo vremena da neke stvari konkretizujemo i onda ćemo izaći u javnost. Gospodin Rogozin je pokazao izvanredno prijateljstvo i naklonost prema Srbiji na čemu smo veoma zahvalni", rekao je Vučić i izrazio nadu da će Srbija svojom korektnošću, ozbiljnošću i odgovornošću umeti da uzvrati.

  • Sremcina

    23.08.2012 15:37
    @Sremac
    Prvo proveri koliko je novcane pomoci stiglo iz SAD a onda to uporedi sa Rusijom i videces da nas braTJa Rusi ne mirisu nesto. Te neke braCke vese srba i rusa su izmislili ovi iz kruga dvojke.

    Inace u Turskoj na letovanju sam kao Srbin (ponajsve Vojvodjanin) doziveo nekoliko neprijatnosti od nase "bratje" ruskije. Gledaju na nas kao na stoku a i epitet "cigan" sledi odmah cim saznaju da si iz Srbije.

    Toliko o braCkoj ljubavi
  • LimanacNS

    23.08.2012 10:02
    "Braća"‚
    Nas i Rusa - kao i bez Rusa.
  • @Sremac

    23.08.2012 07:41
    Ne zaboravi da ti za posetu bratskoj Rusiji (osim mnogo novca, jer se tamo živi "na nivou")treba i viza, koja se ne dobija u ambasadi Rusije, nego preko MUP-a (KGB-ovska varijanta). Toliko o tome kako su se promenili od vremena Staljina i Tita. Inače, glupo je reći da su gradovi u Rusiji lepši od ostalih gradova u svetu, jedino ako si u Rusiji bio, a ostale gledao na razglednici. A čak i da je tako, jer ukusi su različiti, ne vidim kakve koristi mi imamo od toga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija