Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Nesuglasice oko budžeta EU

Evropski lideri izrazili su danas sumnju u postizanje sporazuma o dugoročnom budžetu EU, nakon što je sinoć samit u Briselu, posvećen ovom pitanju, najpre kasnio zbog velikih nesuglasica, a zatim vrlo brzo prekinut.

400 dece spaseno od prinudnog rada

U međunarodnoj policijskoj operaciji oslobođeno je gotovo 400 dece koja su prinudno radila u rudnicima zlata i na poljima pamuka u Burkini Faso.

Okončana drama sa taocima u Japanu

Japanska policija je saopštila da je upala u banku i uhapsila čoveka koji je naoružan nožem držao pet ljudi kao taoce, tražeći ostavku premijera Node.

Džamija otvorena za gej muslimane

Udruženje gej muslimana Francuske saopštilo je da će u Parizu biti otvorena prva "inkluzivna i progresivna džamija", koja će biti otvorena i za LGBT osobe i žene.

Zemlje sa najboljom reputacijom u svetu

Nemačka uživa najbolju reputaciju u svetu, zatim Kanada, Švedska i Švajcarska, rezultat je studije Nešen Godvil Obzerver objavljene u francuskom listu Mond.

Sarkozi pred sudijom zbog donacije

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi pojavio se pred istražnim sudijom u Bordou, zbog sumnji da je nezakonito stekao sredstva za izbornu kampanju 2007.

Bivši menadžer ubio bivše kolege

Jedan slovački menadžer ubio je jutros u mestu Zvolen troje bivših kolega u trgovinsko-mašinskom preduzeću TC trejd iz kojeg je u februaru otišao.

Prekid vatre u Gazi

Prekid vatre između Izraela i islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze stupio je na snagu sinoć.

Pakistan: U napadima 29 žrtava

Najmanje 29 osoba je poginulo u više napada u Pakistanu, dan uoči samita grupe osam islamskih zemalja u razvoju (D8) u Islamabadu.

Izrael pristao na primirje

Izrael je pristao na primirje u pojasu Gaze, ali neće ukinuti blokadu te paletinske teritorije, saopštili su izraelski izvori Rojtersu, ali nisu obelodanili detalje.