Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

VIDEO: Devojčica se spasila od otmičara

Devetogodišnja devojčica Kalista Kordova gostovala je u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" lica još prepunog modrica, i osvojila je srca nacije pričom o tome kako je zahvaljujući svojoj prisebnosti uspela da pobegne otmičaru koji ju je oteo na putu iz škole i uvukao u automobil.

Petarde sakrila u vagini

Švajcarska policija potvrdila da je jedna žena u Cirihu unela petarde na fudbalski stadion, tako što ih je sakrila u intimni deo tela.

Osnivač Vikiliksa pokreće svoj tv šou

Osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž planira da pokrene TV šou, u kojem će intervjuisati "ključne političke aktere, mislioce i revolucionare iz svih delova sveta", navodi se u saopštenju na sajtu "Vikiliksa".

Sarajevo najzagađenije u Evropi

Sarajevo je u poslednja dva dana bilo najzagađeniji grad u Evropi, mereno prema vrednostima prašine i sumpordioksida u vazduhu, pokazuju podaci Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH.

Uginulo 36 nasukanih kitova

Od 99 kitova koji su se nasukali na obale Novog Zelanda, uginulo je 36, a još 40 je ugroženo, rekao je danas direktor regionalne službe za zaštitu životinja Džon Mejson.

Tokiju preti jak zemljotres?

Rezultati novog istraživanja, koje su sproveli seizmolozi sa Tokijskog univerziteta, pokazali su da postoji verovatnoća od 70 odsto da Tokio u naredne četiri godine pogodi jak zemljotres.

Jak zemljotres na Fidžiju

Snažan zemljotres, jačine 6,3 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je rano jutros pacifički region južno od ostrva Fidži.

Nove borbe u Libiji

Pristalice ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija zauzeli su juče grad Bani Valid posle žestokog sukoba sa vladinim snagama, objavila je televizija Al Džazira.

Snažan zemljotres pogodio Čile

Zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je danas oblast nedaleko od obale centralnog Čilea, isto područje koje je pre dve godine razoreno u snažnom zemljotresu i cunamiju.

Belgija izvezla mleko sa salmonelom

Belgijska agencija za sigurnost hrane (Afsca) saopštila je da je 19 tona mleka u prahu belgijske proizvodnje zaraženo bakterijom salmonelom Oranienburg.

VIDEO: Dvoje poginulih u oluji u Alabami

Nekoliko tornada obrušilo se danas na američku državu Alabamu, pri čemu je dvoje ljudi izgubilo život, oko 36.000 građana ostalo je bez struje, a mnogi su ostali blokirani u svojim domovima.

Nastavnicama zabranjene tange

U nekim školama u Makedoniji nastavnice su dobile zabranu da na posao oblače farmerke, bermude, prozirnu garderobu, košulje i bluze sa dubokim dekolteom, majice na tregere sa golim leđima, ali i tanga donji veš.

Sama na skijama prešla Antarktik

Britanska avanturistkinja Felisiti Aston okončala je danas skoro dvomesečni prelazak Antarktika na skijama i tako postala prva žena, a ujedno i prva osoba, koja je potpuno samostalno uspela u ovom poduhvatu.