Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Pravni fakultet: Beljanski medijskim pritiscima brani neodbranjivo

Povodom poništavanja doktorata poznatom novosadskom advokatu Slobodanu Beljanskom, oglasio se i Pravni fakultet u Novom Sadu, ocenom da "Beljanski pokušava da medijskim pritiscima odbrani nešto što je pravno neodbranjivo, a to je gruba nezakonitost vezana za odbranu njegove disertacije".

Humani policajac nagradu poklonio bolesnoj deci

Policajac Predrag Jovanović (46) iz Policijske stanice u Šajkašu, novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara, dobijenu od opštine za izuzetne rezultate u oblasti bezbednosti, poklonio je lokalnom Udruženju građana "Sve što mogu da uradim", za lečenje bolesne dece i pomoć ugroženima.

Večeras "Ulice protiv fašizma"

Šesnaesto izdanje festivala "Ulice protiv fašizma", u organizaciji Antifašističke akcije Novi Sad, održaće se danas, 11. novembra, u klubu Fabrika.

Osuđen zbog fotokopiranja udžbenika

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda i vlasnika jedne fotokopirnice u Novom Sadu osudio uslovno na godinu dana zatvora, sa rokom provere od tri godine, zbog neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela.

Slobodan Beljanski: Poništavanje mog doktorata je vid pritiska

Novosadski advokat i predsednik Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS) Slobodan Beljanski najavio je da će podneti žalbu na rešenje Pravnog fakulteta u Novom Sadu kojim se poništava njegov doktorat odbranjen pre 16 godina i dodao da ne može da isključi mogućnost da je u pitanju politički pritisak na njega.