Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Koliko se ulaže u Novi Sad i Vojvodinu?

Nadogradnja pristana za prihvat turističkih brodova, ulaganje u razvoj optičke telekomunikacione infrastrukture, kao i izgradnja škole za decu sa smetnjama u razvoju u Novom Sadu i dalje je neizvesno.

Konačno novi tarifni sistem

Upravni odbor Agencije za energetiku Novog Sada usvojio je dokument o novom tarifnom sistemu. Kada počne da se primenjuje, od 1. oktobra, računi za grejanje će se naplaćivati po utrošku energije. Novosadska agencija za energetiku, u saradnji sa Novosadskom toplanom i Upravom za komunalne poslove priprema tekst za posebnu gradsku odluku koja će uređivati ovu oblast.

Posao stripera

Dejan Nestorović, poznatiji kao Deksi boj, bavi se striptizom već četiri godine. Gostujući u programu Radija 021, Dejan je rekao da je ovim poslom počeo da se bavi sasvim slučajno.

Gužve pred šalterima

Građani koji u policiji podižu nova dokumenta mogu očekivati da će se gužve pred šalterima ovih dana smanjiti, ali samo donekle.

Poruke za parkiranje, bicikli za iznajmljivanje

"Parking servis" bi do kraja juna trebalo da razvije sistem vizuelnog i obaveštavanja putem telefonskih poruka o broju slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima, prvenstveno kod Srpskog narodnog pozorišta i na Trgu galerija.

Nov kandidat za gradonačelnika

Demokrate užurbano pregovaraju sa kandidatima koji bi mogli da zamene Igora Pavličića na mestu gradonačelnika Novog Sada zbog zakona o sukobu interesa, a prema saznanjima Radija 021 poslednja osoba s kojom se razgovara je Petar Zagorčić, trenutno zamenik direktora za poslovni sistem u Elektrovojvodini.

Tontiću nagrada "Miroslav Antić"

Dobitnik nagrade "Miroslav Antić" za 2009. je pesnik Stevan Tontić za zbirku pesama "Sveto i prokleto", odlučeno je na svečanoj sednici Skupštine grada.

Cveće na Trgu slobode

Gradska uprava za komunalne poslove odlučila je da ne naplaćuje zakup tezgi za prodaju cveća koje će biti postavljene na Trgu slobode povodom predstojećeg praznika žena.

Taksisti polažu ispit

Ispit o poznavanju grada  i propisa koji regulišu taksi prevoz za taksiste koji se ovim poslom bave najmanje pet godina u kontinuitetu održaće se 16. marta u 8h ujutro, u zgradi Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Lapavica usporava saobraćaj

Saobraćaj u Novom Sadu se, za sada, odvija normalno. Prema rečima Ratka Majstorovića iz Nacionalnog taksija, na kolovozima ima malo snega ali se i on topi.

Reklama skuplja 10 puta

Još nije poznato da li će gradske vlasti preispitati visinu lokalnih komunalnih taksi, koje su od ove godine, kada je reč o isticanju reklamnih oznaka i do deset puta veće. Ono što najviše muči marketinške agencije je cena, jer od ove godine za postavljanje reklamnih oznaka, gradskim vlastima treba da umesto 10, plate sto dinara dnevno po kvadratu za najbolju zonu.