Novosadski informativni portal 021

Zabava

Putin doneo "nuklearni kofer"?

Putin je u Beograd došao s naizgled običnom torbom, međutim, ona je standardni deo automatizovanog sistema upravljanja strateškim nuklearnim snagama.

Ruska državna televizija priznala Kosovo

I dok je Vladimir Putin juče u Beogradu govorio da Rusija neće priznati nezavisnost Kosova, ruska državna televizija ''Prvi kanal'' napravila je veliki propust, pošto je izveštavajući o poseti predsednika te države Srbiji, prikazala mapu naše zemlje bez Kosova i Metohije. 

Dnevno dodirnemo petnaest penisa?

Danas se obeležava Svetski dan čistih ruku, a mi ćemo vas tim povodom podsetiti zašto je pranje ruku osnova higijene i zašto to ne treba nikada da preskačete.

Da li pogrešno pijete pivo?

Neke greške u životu su velike, neke neoprostive, a neke lako ispravljive. U poslednju grupu spadaju greške koje činimo u ispijanju piva.

Na prodaju gremlin, Betmenovo odelo, leteći skejt...

Ako ste uvek želeli da posedujete Betmenovo odelo, leteći skejtbord iz "Povratka u budućnost", kožnu jaknu T-800 ili masku orka iz "Gospodara prstenova" (i imate dovoljno novca), sada imate priliku da ostvarite svoje snove.

Bugari iskopali "vampira"

Bugarski arheolozi su kod Perperikona pronašli kostur čoveka kojem su u 13. veku grudi i srce probodeni šipkom.

"Putinke" hit pred paradu

Najveću korist od državne euforije uoči vojne parade, na kojoj će glavni gost biti ruski predsednik Vladimir Putin, poslednjih dana imaju snalažljivi trgovci u Beogradu.

FOTO: Pronađeno najveće vikinško blago

U Škotskoj je otkriveno više od 100 predmeta koji datiraju iz devetog i desetog veka, što stručnjaci ocenjuju kao jedno od najvažnijih otkrića vikinškog blaga u toj zemlji.

Volite li svoje komšije?

Incijativa jednog italijanskog novinara o širenju dobrih susedskih odnosa "Društvene ulice" za godinu dana se proširila širom zemlje, ali i u Portugalu, Brazilu, Novom Zelandu i Hrvatskoj.

Na istoj kovanici kraljica Elizabeta i Miki Maus

Ostrvce Niue u Južnom Pacifiku, koji se nalazi 2.400 kilometara severoistočno od Novog Zelanda, pustio je u opticaj kovanice s utisnutim likom britanske kraljice Elizabete II na jednoj, i lika iz Diznijevih crtaća, Mikija Mausa, na drugoj strani.

FOTO: Promenio pol u 81. godini

Bivši vojni pilot Džejms Rouz, otac troje i deda četvoro dece, u poznim godinama podvrgnuo se operaciji promene pola i sada se zove Rut.