Bugari iskopali "vampira"

Bugarski arheolozi su kod Perperikona pronašli kostur čoveka kojem su u 13. veku grudi i srce probodeni šipkom.
Bugarski arheolozi su kod Perperikona pronašli kostur čoveka kojem su u 13. veku grudi i srce probodeni šipkom.

Ostaci pripadaju muškarcu koji je umro u svojim četrdesetim godinama, a šipka je njegov leš "trebalo da spreči da ustane iz mrtvih i uznemiruje žive."

"Očito je da su muškarčevi susedi želeli da on ostane na mestu", komentarisao je za "Telegraph" arheolog zadužen za nalazište Nikolaj Ovčarov.

"U vreme kad je muškarac umro, vampiri se se smatrali realnom pretnjom u mnogim zemljama istočne Evrope. Ljudi koji su umrli na neobične načine, ponekad su probadani kolčevima da bi se sprečio njihov povratak. Mi nimalo ne sumnjamo da je ovde reč o protivampirskom ritualu", rekao je arheolog.

  • Boborad

    15.10.2014 06:48
    Dobrice
    Dobrice, ti li si?
  • Vlad Tepač

    14.10.2014 19:45
    Srblji, još ćemo se mi ćerati!
  • 14.10.2014 17:26
    Piju nam krv na slamku
    A šta, danas vampiri nisu realna pretnja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti