Tragičan kraj potrage - ispod ruševina izvučeno telo fudbalera Kristijana Acua

Za internacionalcem iz Gane se tragalao danima posle zemljotresa u kojem se srušila i zgrada u gradu Hataju u kojoj je Acu stanovao.
Fudbaler Kristijan Acu pronađen je mrtav ispod ruševina zgrade u Turskoj skoro dve nedelje posle razornog zemljotresa, potvrdio je njegov agent.
Tridesetjednogodišnji Acu, koji je u karijeri igrao za engleske premijerligaše Čelsi i Njukasl, bio je član turskog Hatajspora.

 

 

 

Kristijan Acu
Reuters

Kristijan Acu

 

 

Njegov klub Hatajspor je prvo saopštio da je on izvučen povređen ispod ruševina, ali je dan kasnije objavljeno da se za Acuom i dalje traga,

„Teška srca, moram da saopštim svima koji su bili zabrinuti, da je, nažalost, telo Kristijana Acua, pronađeno jutros", napisao je agent Nana Sečere na Tviteru.

„Izražavam saučešće porodice i njegovim najbližima. Hvala svima na molitvama i podršci", naveo je Acuov agent.

Acu je u Hatajspor stigao u septembru prošle godine, a 5. februara 2023, dan pre zemljotresa, dao je pobedonosni gol u utakmici turskog prvenstva.

U razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji poginulo je više od 45.000 ljudi.


Pogledajte video


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC