U pitanju je sjajna kombinacija za aromatičan, tropski desert koji će vas rashladiti u vrelim danima koji su uskoro pred nama.
Sastojci:
400 ml punomasnog kokosovog mleka
200 ml slatke pavlake za šlag (hladna)
100 g šećera u prahu (ili po ukusu)
1 kašičica ekstrakta vanile (opciono)
2–3 kašike ruma (po ukusu) (Rum ne treba da dominira – 2-3 kašike su dovoljno da se oseti ukus, a da sladoled ne ostane previše mekan. Ako volite jači ukus, možete dodati ekstrakt ruma uz manje pravog alkohola)
50 g kokosovog brašna (po želji)
Priprema:
Umutiti hladnu slatku pavlaku u čvrst šlag.
U drugoj činiji pomešajte kokosovo mleko, šećer u prahu, vanilu, rum i kokosovo brašno. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori.
Lagano umešajte umućeni šlag u kokos-rum smesu. Mešajte spatulom ili varjačom da se sve lepo poveže, ali da ostane vazdušasto.
Prespite u plastičnu posudu s poklopcem. Pokrijte i stavite u zamrzivač.
Na svakih 2–3 sata promešajte sladoled viljuškom ili mikserom kako bi ostao kremast (ponovite 2–3 puta).
Ostavite da se stegne 6–8 sati ili preko noći.
Izvadite 5–10 minuta pre služenja da omekša. Sjajno ide uz karamel, seckane orahe ili čokoladu.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar