Japan ozakonio trgovinu kriptovalutama

U Japanu je od ovog meseca na snazi novi zakon kojim se digitalne valute legalizuju kao zakonito sredstvo plaćanja.
Japanska Komisija za računovodstvene standarde saopštila je da počinje da radi na stvaranju okvira koji treba da olakša računovodstvenom sektoru posao obrade transakcija u digitalnim valutama. Očekuje se da će taj proces trajati oko šest meseci.
 
Velika preduzeća su vrlo zabrinuta pošto država nije uspela da obezbedi smernice za računovodstvene procedure u radu sa kriptovalutama, što ih čini ranjivim na moguće iskrivljene procene vrednosti, što može dovesti do toga da na površinu neočekivano isplivaju ogromni gubici.
 
U Japanu su pre dve godine u opticaju bile kriptovalute, uključujući bitkoin, riple, litekoin i druge, u vrednosti oko 1,7 milijardi dolara. Pema studiji Instituta za istraživanje Fudži Ćimera, predviđa se da će do 2020. godine u opticaju biti digitalni novac u protivvrednosti oko devet milijardi dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija