Na Sinemaniji 22 premijere

Novosadska "Sinemanija" počinje u subotu, u bioskopu na Spensu, a biće otvorena filmom Pedra Almodovara "Prekinuti zagrljaj", s Penelope Kruz u glavnoj ulozi. Selektor "Sinemanije", Ivan Mićić, kaže da će na ovoj reviji filmova biti čak 22 premijere, što je za pet više u odnosu na prošlu godinu.
Značajan deo filmova kasnije se neće naći na bioskopskim repertoarima, kaže Mićić i kao dva takva filma ističe komediju "Doušnik" Stivena Sodeberga i dokumentarac "Kapitalizam: ljubavna priča" Majkla Mura.   

Takođe, publika u Novom Sadu biće uskraćena za film o Majklu Džeksonu koji, dva dana pre novosadske, otvara beogradsku "Sinemaniju". Mićić kaže da je to posledica odluke distributera koji su za prikazivanje filma dali samo dve nedelje.  

Osim drame Pedra Almodovara, koja je na programu u subotu u 19:30, prvog dana revije filmova biće prikazan i naučnofantastični horor "Pandorum", Kristijana Alvarta, koji počinje u 22 sata. Novosadska "Sinemanija" nastavlja se u nedelju mjuziklom "Borba bendova", koji je na programu od 17 časova. Termin od 19:30 rezervisan je za istorijski spektakl "Bitka kod Crvene stene", a drama "Trijaža", na repertoaru je u 22:30.

Ulaznice, koje  se mogu nabaviti na blagajni Spensa, koštaju 300 dinara za projekcije u 19:30, odnosno 250 dinara za filmove koji se prikazuju u 17:00, odnosno 22:00 i 22:30. "Sinemaniju" 7. novembra zatvara dokumentarac Majkla Mura, "Kapitalizam: ljubavna priča". (D.S.)

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.