Nikita Mihalkov otvara Palićki festival

Dvadeseti Festival evropskog filma Palić svečano će danas, na Letnjoj pozornici na Paliću, otvoriti proslavljeni ruski režiser i glumac Nikita Mihalkov, dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka".
Dvadeseti Festival evropskog filma Palić svečano će danas, na Letnjoj pozornici na Paliću, otvoriti proslavljeni ruski režiser i glumac Nikita Mihalkov, dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka".

Večeras će laureatima, Mihalkovu i Emiru Kusturici, biti dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka" koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji.

Na početku svečane ceremonije od 21 sat biće prikazan kratki film "Vrata večnosti" (The Fate of Eternity) snimljen povodom 20. godina postojanja Festivala. Film je režirao Sabolč Tolnai koji je napisao i scenario, muziku potpisuje Dragan Đurić, a za montažu i animaciju bio je zadužen Darko Maletin.

Glavni program otvoriće animirano-igrani spektakl "Kongres" poznatog izraelskog reditelja Arija Folmana. Do 19. jula publika će na Letnjoj pozornici moći da vidi 14 filmova u selekciji Nikolaja Nikitina.

Međunarodni žiri, čiji je predsednik reditelj Srđan Dragojević, dodeliće Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju, kao i Specijalnu nagradu žirija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.