Uskoro počinje snimanje filma o Tusti

U martu će u Puli početi snimanje filma o Branku Črncu Tusti, pokojnom frontmenu benda KUD Idijoti.
U martu će u Puli početi snimanje filma o Branku Črncu Tusti, pokojnom frontmenu benda KUD Idijoti.

Dokumentarac jednostavno nazvan "Tusta" snimaće se u Puli, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Novom Sadu, Ljubljani i Skopju, objavio je "Jutarnji hr".

Producenti se nadaju kako će projekat biti gotov krajem 2014. godine te premijerno prikazan na ZagrebDoxu.

Prema pisanju portala Muzika.hr, producent filma je Nenad Puhovski, snimatelj Goran Legović, izvršna producentkinja Tamara Babun dok režiju potpisuje nagrađivani pulski reditelj Andrej Korovljev.

"Ovim filmom pokušaćemo da ispričamo puno širu priču od muzike, ona je pogonski motor i vezivno tkivo jednog puno šireg konteksta; kroz muziku KUD Idijota, njihov stav i životni put progovorićemo o ratu i raspadu Jugoslavije, surovom post-ratnom vremenu privatizacije i tranzicije, neumoljivom ponosu i prkosu kojim su se Tusta, Fric, Sale i Ptica beskompromisno suprotstavljali ludilu i bezumlju koje do danas caruje na ovim prostorima. Tusta je simbol otpora, borbe i razuma. Nadam se da će ovaj film biti podsticaj mlađim generacijama da razmišljaju svojom glavom i otrgnu se raljama pasivnog konzumerizma, apatije i konformizma", rekao je reditelj za portal Muzika.hr.

Branko Črnac Tusta preminuo je u noći između 14. i 15. oktobra 2012. godine. Iako je borba trajala dugo, Tusta nije uspeo da pobedi rak, i preminuo je u 57. godini života.

  • Ivek

    24.01.2014 18:32
    Veliki čovek!
    Tusta i njegova muzika, parole, živeće zauvek u nama koji smo ga slušali kao klinci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.