Vladeti Jerotiću uručena nagrada "Dositej Obradović"

Nagrada za životno delo "Dositej Obradović" uručena je danas prvom laureatu, akademiku Vladeti Jerotiću.
Nagrada za životno delo "Dositej Obradović" uručena je danas prvom laureatu, akademiku Vladeti Jerotiću.

Nagradu je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručio predsednik upravnog odbora zadužbine "Dositej Obradović" Radomir Putnik.

Jerotić je, nakon što je primio nagradu, pročitao besedu Dositeju u kojoj je, između ostalog, naveo da je tolerancija osnova hrišćanskog naroda.

Kako je rečeno nakon dodele, Jerotić se odrekao novčanog dela nagrade u ime Fondacije za lečenje bolesne dece od raka.

  • Dejan

    23.02.2014 20:38
    @ Andrija Šrek
    To ti je sve na istom talasu kao i proglašavanje "svetog" Save za najvećeg prosvetitelja kod Srba. Ne samo što je, opet, Dositej Obradović skrajnut, već što misija Rastka Nemanjića nema ni zrnce prosvetiteljskog u sebi. A time se truju generacije dece u Srbiji već dve decenije...
  • Andrija Šrek

    23.02.2014 16:31
    !!!???
    Da može Dositej bi se, jadan, u grobu prevrtao!

    Jerotić ne da nije na tragu onoga što je Dositej radio, nego upravo gazi prosvetiteljstvo podilaženjem sujeverjima širokih narodnih masa...

    No, sve je jasno - predsednik žirijа je bio Vojislav Jelić, PhD, Filozofski fakultet - Beogradski Univerzitet, Pravoslavni bogoslovski fakultet - Beogradski Univerzitet.

    Sramotno !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.