Bugarski voz u Makronovim odajama

Ili, le train bulgare chez Macron, za prefinjene savetničke uši...
Bugarski voz u Makronovim odajama
Foto: 021.rs
Kad te neki (ma ne Baka Prase) frajer pozove u svoje odaje – ne zovu baš često ili, helloo, zovu sve manje, znaš šta ti je - ne samo činiti, nego i očekivati!
 
Tu ne očekuješ "bugarski voz", ali i sa skromnijim očekivanjima uvek se nadaš onom ćihuhu ishodu. Još ako padne neki, excusez-moi – Debussy, je suis Claude Debussy momenat, o, la, la, c' est la vie, mon ami!
 
 
Ovih dana, u jednim francuskim odajama slušao se Debussy, nazdravljalo se, moguće, peut être, čašom nekog "Chabils", "Meursault", "Sancerre" ili ako smo uistinu pravi amis, onda čak sa - ha, cena, nije problème - "Romanée Conti"!
 
Kao što nije precizirano, o, no, no, čime su se vidala suva grla u francuskim odajama, nije poznato ni šta je monsieur Macron imao na umu, quelle idée, kada je pozvao monsieur Vuchich, u svoje odaje, i još mu pride pustio compositeur Debussy. Istorija će o tome tek parler (pripovedati), naširoko (o, no, no) i nadugačko (o, la, la).
 
U međuvremenu, za nas bi bilo très, très important da znamo, dok se slu-ša-la "Reflets dans l'eau" (Rekfleksije u vodi) od compositeur Debussy, ko je bio go-re, a ko do-le, koji je monsieur gledao u plafon, a koji u pod, jer upravo od toga zavise reflets (odjeci) koji će nastati u l'eau (voda) nakon povratka monsieur Vuchich en Serbie.
 
Od toga zavisi – dépend, ne samo indépendent Kosovo, nego sudbi-na svih onih (les terroristes) koji su u petak occuper (okupirali) auto-put a dan kasnije kroz Radničku ulicu (situation simbolique!) vrištali za slobodom, koji su, i ne samo ovog jula, po svojim leđima osetili ćihuhu moment  - le pendrek de monsieur Vuchich.
 
Dakle, ili alors, za malo-sutra-prefinjene-savetničke uši - nous insistons (šaka o sto) - zahte-va-mo da ču-jemo kako se to u odajama od monsieur Macron, u odnosu na piano (klavir) slušao compositeur Debussy? Jer, po službenoj fotografiji tog susreta (paparazzo), reklo bi se da je tu pao neki ménage à trois
 
U strahu da à propos svega nije došlo do neugodnog bugarskog ćihuhu efects, iščekujemo da čujemo, qu' est ce que c'est passé (šta bi, bre) pre nekoliko dana kod monsieur Macron?
 
Bilo bi to veoma important za čuti, da bismo znali kakvi će to reflets (pizdarije), ne od compositeur Debussy, već od dva monsiuers les présidents narednih dana pasti...
 
Allo, allo, René, ima li koga?
  • JA

    13.07.2020 23:58
    Kakav antipatican lik taj Vucic.
  • Jelena

    13.07.2020 21:11
    A gosn Vucic mu pusti onu njihovu Autoput sija mesec zut. Ne zna Makron sta valja!
  • Petar

    13.07.2020 13:38
    @Limanac
    To je i razmisljanje prosecnog primitivnog SNS, SRS, SPS,... glasaca.
    Sistem drzave = Vucic

    Lobotomija koja traje od 1945te. Najgore je sto svi misle da se od primitivnog naroda moze "graditi" drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Groteskna karikatura

Iznenadna smrt relativno mladog čoveka, starog samo 40 godina, mnogima od početka nije delovala logično i izazvala je sumnje.

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.

Sistem trovačnice

Sećam se početaka roditeljstva – svaka je odluka imala izbor a svaki izbor imao je dobre i loše strane.

Legija na Filozofskom

Zlokobna je slika mladića u majici sa likom Legije na Filozofskom fakultetu. Zlokobna, ali ne i iznenađujuća.

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.