Fejsbuk ukinuo blokiranje reklama

Fejsbuk je pronašao način da zaobiđe zaštitu od prikazivanja reklama na svojim stranama, ali će zauzvrat korisnicima pružiti više kontrole nad reklamama.
Novina je da se u panelu "Ad Preferences" korisniku omogućava da odredi koji tip reklama bi voleo najviše da vidi, da sazna koji brendovi su ga dodali na listu i druge opcije, koje će moći da menja.
 
Fejsbuk je uveo nove opcije zato što su korisnici u nedavnom istraživanju otkrili da blokiraju reklame jer su invazivne i nasilne, a moguće je da nose i bezbednosne rizike.
 
Regulatorna tela za oglašavanje i Fejsbuk su se složili da je ovo odlična tačka za razvoj oglasne industrije, koja će omogućiti opstanak besplatnog interneta, koji se dovodi u pitanje.
 
Fejsbuk nije otkrio mehanizme kojima će zaobići blokatore reklama, ali svetski IT portali ne isključuju mogućnost plaćanja AdBlock Plus-u i drugim kompanijama da Fejsbuk stave na "belu listu" sajtova koji se ne blokiraju, čak i kad je AdBlock uključen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija