Sve više ljudi Gmail zamenjuje Google Inbox-om

Došlo je vreme da svoj stari, dobri Gmail zamenite nečim novijim i boljim - Google Inbox-om.

1. Najvažnija novost – opozivanje već poslanog maila

Nikad sviše nećete lomiti glavu šta da učinite ako slučajno neki mail pošaljete nekome kome nije trebalo. Samo namestite vreme opoziva za poslati mail i kliknite na ‘Opoziv’.

2. Preglednije

Glavna je razlika ‘prozračniji’ dizajn, svetliji je i lakše je pogledom przo pronaći mail koji tražite čak i u slučaju brzog skrolanja.

3. Pisanje podsetnika

Kopirani link, popis za kupovinu, podsetnik iz ‘To-Do’ popisa može se uneti u Inbox i uključiti alarm, kako ne biste ništa zaboravili

4. Obaveštenja o putovanjima i kupovini

Ako često putujete i rezervišete karte, Inbox će vas sam podsetiti nekoliko dana pre putovanja, kao i ako dođe po promene vremena polaska. Uz to će u mapi ‘Kupovina’ sakupiti sve mailove kojima ste obavili on-line kupovinu karte, vaučere, kodove, ili dokaze o kupovini. Sve pregledno i sakupljeno na jednom mestu.

5. Aplikacije u okviru Inbox aplikacije

Kroz Inbox možete komunicirati s drugim aplikacijama, kao što su Trello, GitHub, Google Alerts ili Google Drive. Besprekorna je i integracija s YouTube servisom, tako da primljene filmove možete pregledati i bez da otvarate mail u kojem su poslati. Integracija s Drive servisima omogućuje slanje linkova umesto fajlova, što poboljšava sigurnost, te omogućuje da pošaljete sadržaj bilo koje veličine, a koji se nalazi u Google oblaku.

6. Newsletteri ponovo postaju popularni

Mogućnost prelistavanja Newslettera i klikanja na linkove koji su u njemu bez da otvarate mail u kojem je stigao ubrzaće i olakšati korišćenje ovog, sada već pomalo zapuštenog, načina slanja obaveštenja.

7. Sjajne prečice

Prelaskom miša preko maila pojavljuju se plutajuće prečice da mail označite pročitanim (čak i ako niste), za brisanje ili ostavljanje za kasnije.

8. Poboljšani automatski odgovori

Ako ste pročitali mail, a ne znate kako odgovoriti, ili samo želite pošiljaocu da stavite do znanja kako je njegov mail pročitan, ali da ćete mu se javiti kasnije – koristite pametne odgovore. Automatski pametni odgovori nove generacije koje kreira veštačka inteligencija sadržajniji su od dosadašnjih automatskih odgovora.

9. Odložite mailove

Opcija ‘snooze’, poput one koju redovno koristite ujutro s budilnikom, odlaže mail za vreme koje vi sami odredite. Ne morate odgovarati odmah, a Inbox će vas podsetiti kada bi trebalo da odgovorite.

10. Radi i na webu

Inbox aplikacija radi i na desktop računalima, što znači da je možete koristiti sa svake platforme.

  • Pero

    23.08.2016 09:04
    Neka, hvala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija