Mastercard uveo plaćanje selfijem

Zahvaljujući novoj Mastercardovoj tehnologiji plaćanja, kupci u desetak evropskih zemalja uskoro će moći da određene račune plate online uz pomoć selfija.

Mastercard je saopštio da će ubuduće kao za potvrdu identiteta korisnika kartice koristiti biometrijske metode, poput otisaka prstiju ili facijalnog prepoznavanja.

Tehnologija je prikazana na svetskom sajmu mobilne tehnologije u Barseloni još u februaru, ali je posle probnog testiranja u SAD-u, Kanadi i Holandiji, sada dostupna i u 12 evropskih zemalja (Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Nemačka, Mađarska, Holandija, Norveška, Španija i Švedska). Od sledeće godine postupno će se uvoditi i u druge svetske zemlje.

"Mastercard ovime uklanja potrebu pamćenja šifara i dramatično ubrzava brzinu plaćanja i bezbednost", navodi se u saopštenju kompanije. "Vlasnik kartice može potvrditi identitet koristeći se skenerom otisaka prstiju na pametnom telefonu ili tehnologijom prepoznavanja lica snimanjem selfija", objašnjavaju iz Mastercarda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija