VIDEO: Kina poslala dva astronauta u svemir

Kina je poslala u svemir dva astronauta u dosad najdužu misiju u orbiti, u okviru šireg plana uspostavljanja svemirske stanice do 2022.

Šenžou 11 poleteo je sa Long March raketom iz pustinje Gobi, a astronauti Đing Hajpeng i Čen Dong bi trebalo da pristanu u Tjangong 2 (Rajsku palatu 2), laboratoriju koja je lansirana prošlog meseca.

Šenžou 11 je treća svemirska misija za Đinga koji je komandant misije i koji će svoj 50. rođendan provesti u orbiti.

Zanimljivo je to što će u okviru ove misije sprovesti tri eksperimenta koja su osmislili srednjoškolci iz Hong Konga, među kojima jedan podrazumeva gajenje svilenih buba u svemiru.

Kina će lansirati glavni modul za svoju prvu svemirsku stanicu oko 2018, dok bi astronauti trebalo da je trajno nasele do 2022. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija