Fejsbuk plaća odštetu od 500 miliona dolara

Sud u SAD naredio je kompaniji Facebook i ostalim tuženim stranama da plate 500 miliona dolara odštete jer su neovlašćeno koristili tehnologiju za virtuelnu realnost koja pripada drugoj firmi.
Porota je zaključila da je "Okulus", kompanija koju je Fejsbuk kupio 2014. godine, koristila kompjuterski kod koji pripada firmi za video-igrice "Zenimaks", kako bi razvio sopstveni aparat za virtuelnu realnost.
 
"Okulus" je saopštio da je razočaran i da će uložiti žalbu.
 
Ovaj slučaj mogao bi da zaseni pozitivne poslovne rezultate popularne društvene mreže krajem prošle godine. Neto zarada "Fejsbuka" u četvrtom kvartalu povećana je na 3,6 milijardi dolara.
 
"Fejsbuk" je ostvario rast prihoda od reklama za 53 odsto, a kompanija bi tokom prve polovine 2017. godne mogla da dostigne granicu od dve milijarde korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija