Facebook predstavio novu funkciju Discover people

Da li je lako verovati ljudima na internetu? Koliko vas je spremno da pruži drugima lične informacije o vama, sa brojnim hakerima i ostalim zločincima na mreži?

Facebook izgleda i dalje veruje u upoznavanje potpunih stranaca, pa je prema izveštaju koji donosi TechCrunch kompanija objavila novu funkciju na mobilnoj aplikaciji nazvanu Discover People.

To u osnovi uključuje da korisnici napišu nešto o sebi, i skroluju kroz listu kako bi videli da li u istom mestu postoji neko ko radi isti posao ili deli neke slične sklonosti sa vama.

Pretpostavljamo da je ideja da se olakšaju poslovne veze, ali ipak veoma podseća i na sajtove za upoznavanje.

Kao što smo rekli, postoji dosta potencijalnih pretnji, pa ne možemo kriviti korisnike ako joj priđu sa oprezom.

Discover People funkcija je potvrđena za iOS i Android korisnike, ali Facebook naglašava da još nije stigla do kompletne korisničke baze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija