Dan napada u Las Vegasu najtužniji dan ikad zabeležen na Tviteru

Napad u Las Vegasu, u kojem je ubijeno najmanje 59 osoba a više od 500 je ranjeno, bio je najtužniji dan ikad zabeležen na Tviteru, pokazao je Hedonometer, alat koji "meri" raspoloženje na društvenim mrežama.
Prosečni nivo sreće miliona korisnika Tvitera na osnovu njihovih objava bila je 5,77 na dan najsmrtonosnijeg napada vatrenim oružjem u modernoj američkoj istoriji, koji se dogodio na festivalu kantri muzike u Las Vegasu.
 
Najsrćeniji zabeleženi dan na Tviteru bio je na Božić 2008. godine.
 
Hedonometer su izumeli Peter Dods i Kris Denfort, matematičar i kompjuterski stručnjak sa Univerziteta u Vermontu. Taj alat daje ocenu sreće rečenicama koje počinju sa "ja osećam". Svaka takva rečenica dobija ocenu sreće na lestvici od 1 do 9. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija