Apple i dalje prvi proizvođač računara na svetu

Tržište računara trpi pad koji izgleda niko ne može da zaustavi, pa čak ni Apple, uprkos činjenici da je ova kompanija ostala najjači proizvođač računara u pogledu broja isporučenih jedinica i u prvom tromesečju 2016. godine.

Iako Apple održava vođstvo, kompanija je pretrpela pad isporuka, poručuje analitičarska kompanija Canalys, koji nije manji od 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Isporuke računara su u prvom tromesečju ove godine bile 101 milion jedinica, što je pad od 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a Canalys poručuje da se isporuke nalaze na najnižoj tački još od 2011. godine.

Izgleda da ništa ne može da zaustavi pad isporuka računara, a Canalys kaže da je Lenovo, koji se nalazi na drugom mestu, isporučio 25.000 jedinica manje nego Apple, uz takođe značajan pad.

Kina je jedno od tržišta na kojem je Lenovo zabeležio najveći pad.

Vredi napomenuti da u ovoj tabeli Canalys računa desktop računare, laptopove, 2 u 1 uređaje i tablete.

Na trećem mestu se nalazi HP, četvrti je Dell a peti Samsung.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija