Gugl izbrisao pola milijarde linkova

Kompanija Gugl je u ovoj godini izbrisala pola milijarde spornih linkova, što je gotovo istovetno koliko je ukupno izbrisano prošle godine.

Gugl briše linkove na zahtev vlasnika autorskih prava kada se na jednom sajtu ona krše.

Ova kompanija je tokom ove godine dobila više od 523 miliona zahteva za brisanje linkova iz svojih rezultata pretraga zbog kršenja autorskih prava.

Prema podacima Gugla, objavljenih u aktuelnom izveštaju "Kako se Gugl bori protiv piraterije", izbrisano je 98 odsto prijavljenih linkova. U tom dokumentu se navodi da se na zahteve reaguje u roku od šest sati.

Najbolja metoda za borbu protiv piraterije je da se ponudi odgovarajuća legalna ponuda, ističe Gugl. Lobističke grupacije filmske i muzičke industrije kritikuju da Gugl ne čini dovoljno protiv piraterije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija