Tviter ukinuo 70 miliona lažnih naloga botova

Kompanja Tviter pokrenula je borbu protiv lažnih i sumnjivih naloga na svom servisu, odnosno tzv. "botova" i "trolova", zbog čega je tokom prethodnih nekoliko meseci svakodnevno bilo suspendovano oko milion takvih naloga.
Tviter ukinuo 70 miliona lažnih naloga botova
Foto: Pixabay
Cilj te akcije je smanjenje količine dezinformacija na toj platformi, a brzina kojom se nalozi ukidaju je udvostručena u odnosu na oktobar prošle godine, kada su pod pritiskom američkog Kongresa iz Tvitera otkrili da je Rusija koristila lažne naloge tokom američkih predsedničkih izbora. 
 
Iz izvora bliskih Tviteru stigla je i informacija da su ukidanju tolikog broja lažnih naloga prethodile burne interne rasprave, piše Washington Post. Tokom maja i juna Tviter je ukinuo više od 70 miliona lažnih naloga, a "čišćenje" je istim tempom nastavljeno i tokom jula. 
 
Kompanija je istovremeno iskoristila priliku i da se "otarasi" naloga koji spamuiju retvitove, kako bi se promovisala iskrenija interakcija među korisnicima. 
 
Prema rečima potpredsednika Tvitera zaduženog za Poverenje i bezbednost, aktivni nalozi su nastavili sa redovnom objavom tvitova. Agresivno uklanjanje neželjenih naloga moglo bi da izazove pad broja korisnika tokom drugog kvartala godine, otkriva izvor Washington Posta. Iz Tvitera, međutim, nisu želeli da komentarišu mogući pad broja korisnika. 
 
Sigurno je samo da je takav potez povučen, kako bi se ograničio uticaj ljudi koji zloupotrebljavaju ovu popularnu društvenu mrežu.
  • saruman

    07.07.2018 18:34
    Teško Twitter može da uništi domaće Vođine botove. Oni mu dođu kao manjov, što ih više vadiš, sve više i više ih je. I pri tom ugrožavaju životnu sredinu i stanište.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija