Huavej smanjuje isporuke svojih najskupljih telefona

Huavej je znatno smanjio porudžbine svojih pametnih telefona visoke klase, budući da kineska kompanija očekuje značajan pad prodaje u predstojećim mesecima, kao posledicu zabrane koju je uvela američka administracija.
Huavej smanjuje isporuke svojih najskupljih telefona
Foto: Pixabay
Prema predviđanju Huaveja, očekivani pad prodaje mogao bi da dostigne čak 60 odsto, zbog čega je doneta odluka da se broj porudžbina uređaja smanji, navodi sajt Digitimes Research u svom poslednjem izveštaju.
 
Prvi pametni telefoni koji će se naći meti ove odluke su najskuplji flegšip modeli, uređaji koji pripadaju aktuelnoj P30 i predstojećoj Mate 30 seriji.
 
Nakon odluke o zabrani poslovnja američkih IT komanija sa Huaweijem, koju je inicirao američki predsednik Donald Tramp, kineska kompanija je sve upornija u pokušaju da, u što većoj mogućoj meri, smanji zavisnost od američkih kompanija i da što više komponenti proizvodi sama.
 
Huawei bi uskoro trebao da predstavi i svoj operativni sistem Hongmeng, koji bi na globalnom tržištu trebalo da se nađe 2020. godine, pod imenom Ark OS.
 
Tehnološki gigant iz Šenžena, kao i druge kineske IT kompanije redovno prate razvoj političke situacije u ekonomskim odnosima Kine i SAD.
 
One, međutim, ne očekuju previše od novog susreta Donalda Trampa i kineskog predsednika Si Đin Pinga, na kome bi možda mogao da bude postignut novi trgovinski dogovor koji bi mogao da bude povoljniji za Kinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija