Sedmogodišnja devojčica ubila bombom sebe i još sedmoro na pijaci

Sedmogodišnja devojčica digla je sebe u vazduh i ubila još sedam osoba, dok je 19 ranjeno u napadu na severoistoku Nigerije, što je poslednji u nizu samoubilačkih bombaških napada za koje su korišćena deca.
Sedmogodišnja devojčica digla je sebe u vazduh i ubila još sedam osoba, dok je 19 ranjeno u napadu na severoistoku Nigerije, što je poslednji u nizu samoubilačkih bombaških napada za koje su korišćena deca.

Napad je izveden na pijaci u gradu Potiskum koji se smatra za trgovinsku prestonicu države Jobe.

Očevidac Anazumi Saleh izjavio je da je devojčica izašla iz taksija ispred pijace i aktivirala eksploziv. Nigerijski predsednik Gudlak Džonatan priznao da je njegova vlada, na početku, potcenila islamiste grupe Boko Haram koja je okrivljena za ovaj, kao i za prethodne napade. Najnoviji napad ukazuje na ozbiljne bezbednosne izazove sa kojima se suočava Nigerija u periodu uoči predsedničkih i parlamentarnih izbora 28. marta, uprkos pomoći koja stiže iz susednih Čada, Kameruna i Nigera.

Nigerijska vojska počela je da vraća kontrolu nad gradovima i selima koje je mesecima držao Boko Haram, koji u međuvremenu napada druga
mesta na severoistoku zemlje. Iako niko još uvek nije preuzeo odgovornost za ovu terorističku akciju, sumnja se da je ovo delo iza kojeg stoji upravo ozloglašena organizacija Boko Haram, koja već duže vreme važi za jednu od najopasnijih na svetu.

  • heroj

    23.02.2015 14:23
    pinki
    je znao?
  • 23.02.2015 11:15
    @Shimmy
    Dete je verovatno oteto, nije znala ništa o religiji. Ovo nema veze sa starošću.
  • Shimmy

    23.02.2015 10:49
    21+
    Zato lepo, religija, vojska, alkohol, cigare, droga i prostitucija na 21 i navise, pa bi bio red. A ne ovako kao dete ti naguraju u glavu gluposti i ti onda nista ne preispitujes. Sta zna dete sta je bomba, uzme pa dize ljude u vazduh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet