Kopilot Lubic imao oštećenje oka?

Kopilot Andreas Lubic, osumnjičen da je kriv za rušenje nemačkog putničkog aviona u francuskim Alpima, možda je imao ablaciju mrežnjače, piše nemački "Bild". 

Kopilot Andreas Lubic, osumnjičen da je kriv za rušenje nemačkog putničkog aviona u francuskim Alpima, možda je imao ablaciju mrežnjače, piše nemački "Bild".

List navodi da istražitelji ipak nisu sigurni da li su uzroci njegovih problema sa vidom bili fizičke ili psihičke prirode.

Bild navodi kako je kapetan "Džermanvingsovog" aviona vikao kopilotu da mu otvori vrata zaključanog kokpita pre nego što se avion u utorak srušio sa 150 osoba.

Drugi nemački list Velt am Zontag, objavio je, pozivajući se na jednog istražitelja, da je kopilota Andreasa Lubica (27) lečilo nekoliko neurologa i psihijatara, kao i da je u njegovom stanu u Diseldorfu pronađeno nekoliko različitih lekova.

Policija je pronašla i lične beleške koje ukazuju na to da je Lubic patio od "ozbiljnih subjektivnih simptoma prekomernog stresa". "Lufthanza", sestrinska kompanija niskobudžetnog "Džermanvingsa" kome je pripadao srušeni avion, saopštila je da nije znala da Lubic pati od psihosomatskih ili bilo kakvih drugih bolesti.

Portparol državnog tužioca u Diseldorfu nije hteo da komentariše informacije iz medija, dodajući neće biti zvaničnih izjava pre ponedeljka, navodi Rojters. Bild piše da su istražitelji ponašli dokaz da se Lubic plašio da će oslepeti zbog ablacije retine. Nije, međutim, jasno da li je uzrok toga bio organske prirode ili se radilo o psihosomatskoj bolesti zato što se veruje da fizičke probleme izazivaju ili pogoršavaju psihološki faktori poput stresa.

Istražitelji su izdvojili snimak glasova u kokpitu sa jedne od "crnih kutija" aviona "a-320" i na osnovu toga tvrde da se Lubic sam zaključao u kokopitu i da je posle toga na jugu Francuske namerno oborio avion koji je leteo iz Barselone u Diseldorf.

Bild je objavio da su snimci razgovora u kokpitu pokazali da je kapetan koji je bio ispred vrata kokpita rekao kolegi u kokpitu: "Za ime sveta, otvaraj vrata".

Zatim se čuje kako pilot pokušava da razvali vrata nekim metalnim predmetom. Čak ni kada je povikao "otvaraj vrata, majku mu", Lubic ne odgovara, dok se u pozadini čuje vikanje putnika samo nekoliko sekundi pre rušenja aviona, piše nemački list.

  • 29.03.2015 19:52
    Upravo su javili na njuz netu da je kopilot imao srčanu manu još od ranog detinjstva, ali da su i on i njegovi roditelji to vešto krili od psihijatara i oftalmologa, koji su ga lečili, da mu ne bi zabranili da leti! A pojavio se i mladić njegovih godina, koji je novinarima ispričao da je on ustvari bio gej i to nesrećno zaljubljen u njega, ali zbog pomenutih zdravstvenih problema, ovaj ga je otkačio i onda je kopilot totalno prolupao!
    Džubre jedno!
  • 29.03.2015 17:41
    Milan
    I ja sam imao ablaciju retine. Imao sam zelju da oborim neki avion sa svim putnicima, ali nazalost nisam uspeo da u jedan avion skupim sve novinare koji pisu besmislice. Umesto toga, otisao sam kod retinologa koji je odmah poceo procedurom lecenja. Tako da sad mogu da citam, i to ovakve clanke. Ne znam da li sam na dobitku.
  • 29.03.2015 16:31
    Ahahah, ne mogu da verujem šta će još izmisliti.
    Na početku mediji ga opisali sasvim normalnog i prijatnog, a sada ispada da je lud, depresivan, opsednut, samoubica, bolesnik, ćorav.... e a zaporavili su pomenuti da je ćopav, trza glavom...itd. Pa zar oni misle da će iko poverovati da pored redovne i stroge zdrastvene kontrole pilota iko može proći sa svim ovim teškim nedostacima i problemima? Stvarno su neverovatni. Ubeđeni su da je narod u svetu toliko glup, da im mogu servirati svakakve gluposti i laži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.