Uhapšen novinar "Al Džazire"

Novinar katarske televizijske stanice "Al Džazira" Ahmed Mansur uhapšen je na aerodromu u Berlinu na zahtev Egipta, izjavio je advokat televizijske stanice Sad Džebar.
Novinar katarske televizijske stanice "Al Džazira" Ahmed Mansur uhapšen je na aerodromu u Berlinu na zahtev Egipta, izjavio je advokat televizijske stanice Sad Džebar.

Prema njegovim rečima, Mansur je neočekivano uhapšen u Nemačkoj. Džebar kaže da je Mansur uhapšen dok je pokušavao da se ukrca u avion iz Berlina ka Dohi.

Zvaničnik nemačke savezne policije potvrdio je da je 52-godišnji muškarac uhapšen na berlinskom aerodromu "Tegel" na osnovu međunarodne poternice, koju su objavile egipatske vlasti. On je istakao da državni tužilac vrši proveru identiteta uhapšenog, ali i njegovo moguće izručenje Egiptu.

Krivični sud u Kairu izrekao je prošle godine kaznu u odsustvu Mansuru, koji ima dvojno egipatsko i britansko državljanstvo, na 15 godina zatvora prema optužbama za mučenje advokata na Trgu Tahrir 2011. godine.

"Al Džazira" je tada saopštila da su optužbe lažne i da je to pokušaj "ućutkivanja" Mansura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet