Ekstremistički napad u Avganistanu, preko 19 mrtvih

Najmanje 19 osoba je poginulo, među kojima devetoro dece i osam žena, kada je eksplodirala bomba na putu u južnoj avganistanskoj provinciji Helmand, saopštila je danas policija.
Najmanje 19 osoba je poginulo, među kojima devetoro dece i osam žena, kada je eksplodirala bomba na putu u južnoj avganistanskoj provinciji Helmand, saopštila je danas policija.

U eksploziji koja se dogodila sinoć povređeno je još pet osoba, izjavio je policijski zvaničnik Hadži Džanan Akva, preneo je Rojters.

On je naveo da je reč o seljanima koji su pokušavali da se vrate svojim kućama u distriktu Mardža, nakon što su prethodno pobegli odatle zbog sukoba u tom području.

Prema navodima očevidaca, sva deca koja su nastradala su imala manje od pet godina. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za incident, ali policija veruje da su za eksploziju odgovorni talibani, koji napreduju ka glavnom gradu provincije Kunduz.

Sukobi se mogu čuti na tri kilometra od provincijskog vladinog kompleksa, dok su avganistanski zvaničnici rano jutros održali sastanak na kome planiraju da razgovaraju o pokretanju kontraofanzive.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet