Britanija u panici: Džihadisti spremaju atentat na kraljicu Elizabetu II

Britanska tajna služba i policija došle su do  informacija da Islamska država sprema atentat na kraljicu Elizabetu II tokom proslave povodom godišnjice završetka Drugog svetskog rata, dok kraljici ne pada na pamet da ne dođe na ceremoniju.
Britanska tajna služba i policija došle su do  informacija da Islamska država sprema atentat na kraljicu Elizabetu II tokom proslave povodom godišnjice završetka Drugog svetskog rata, dok kraljici ne pada na pamet da ne dođe na ceremoniju.

Trenutno, sve službe su stanju pripravnosti, i pokušavaju da osiguraju teren do tog dana. Atentat, koji je navodno orkestriran od strane džihadista iz Sirije, digao je na noge obaveštajnu agenciju MI5, ali Skotland jard tvrdi da se planovi oko obeležavanja 70. godišnjice pobede nad Japanom mogu nastaviti bez panike, kako

Britanska kraljica se zainatila i odlučila da ni po koju cenu ne odustane od toga da oda poštu palim borcima u Drugom svetskom ratu. Teroristi planiraju da izvrše atentat na kraljicu aktiviranjem improvizovane bombe u ekspres-loncu, sličnu onoj koja je izazvala krvoproliće na bostonskom maratonu.

Pretnje su pored kraljici Elizabeti upućene i princu Čarlsu i drugim članovima kraljevske porodice koja će prisustvovati ceremoniji u subotu. Pa ipak, portparol Metropliten policije rekao je da je stvar pod kontrolom.

– Stalno razmatramo bezbednosne planove i želimo da uverimo javnost da radimo sve na sigurnosti svih na skupu – poručio je šef policije. Portparol Skotland jarda dodao je i da službe aktivno motre ne teorirstičke pretnje koje stižu iz Britanije i inostranstva.

– Već nekon vreme borba protiv terorizma postaje izazov i realna opasnost budući da se velik broj naših državljana vraćaju u zemlju kao obučeni teroristi iz Sirije i Iraka. Jednaka opasnost je i od onih koji nisu putovali, ali se ohrabruju i podstiču da izvrše napada. Policija i službe bezbednosti su na oprezu i apelujemo na građane da prijave bilo šta sumnjivo – rekao je on.

Bakingemska palata odbila je da komentariše prijavljane pretnje. Proslava pobede nad Japanom inače će se održavati u samom centru Londona gde se očekuje veliki broj građana i stranih delegacija.
  • Kalauz

    10.08.2015 11:22
    Naš predsednik Nikolić je pisao kraljici zbog Srebrenica a ona je navodno njega zamolila da utiče na Novaka Đokovića da smanji forhend i bekhend jer su se jako iznervirali na Vimbldonu obzirom da su navijali za Federa. Ne znam da li je Toma to ražio od Noleta.
  • Bond

    09.08.2015 18:19
    Teško vama Britanci.
    Nedavna istraživanja su pokazala da po prvi put u istoriji, Britanci su u manjini u svojoj državi. A i ove pretnje pokazuju sudbinu Britanskog naroda. Ovi pripadnici korumpirane vlasti Britanije ne da će biti upamćeni kao izdajnici, već i kao upropastitelji Britanskog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet