SAD isplaćuje naknadu "Lekarima bez granica"

Pentagon će isplatiti naknadu žrtvama "pogrešnog" napada na bolnicu "Lekara bez granica" u Kunduzu, u severnom Avganistanu.
Pentagon će isplatiti naknadu žrtvama "pogrešnog" napada na bolnicu "Lekara bez granica" u Kunduzu, u severnom Avganistanu.

Tada su poginule 22 osobe.

"Američko Ministarstvo odbrane smatra da je važno da se bavi posledicama tragičnog incidenta u bolnici Lekara bez granica u Kunduzu, u Avganistanu", naveo je portparol Piter Kuk u saopštenju i dodao da će SAD takođe obnoviti srušenu bolnicu.

Isplatu porodicama ubijenih i povređenima u "pogrešnom" napadu američkih vojnih aviona i obnovu bolnice izvršiće američko-avganistanske snage (USFOR), a ukoliko bude bilo potrebno, američka administarcija će zatražiti dodatna sredstva od Kongresa, dodao je Kuk.

Američki predsednik Barak Obama se prošle srede izvinio organizaciji "Lekari bez granica" za bombardovanje njihove bolnice, međutim ta humanitarna organizacija vrši pritisak na međunarodnu komisiju da istraži ono što su nazvali ratni zločin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet