Uhapšen napadaču Belgiji koji je pokušao da raznese 650 vojnika

Maskirani napadač pokušao je da raznese vojne barake u bazi Flavin u Belgiji tako što je planirao da detonira eksploziv u automobilu, navode lokalni mediji.
Maskirani napadač pokušao je da raznese vojne barake u vojnoj bazi u Belgiji tako što je planirao da detonira eksploziv u automobilu, navode lokalni mediji.

Baza se nalazi u gradu Namur, južno od Brisela, i dom je 650 vojnika iz 2. pešadijskog bataljona. Posle višečasovne potere, napadač je uhapšen. "Napadač je upravo uhapšen. Važno je da se ljudi smire. Ništa ne ukazuje da je iko drugi bio uključen u ovaj napad", izjavio je za agenciju Belga državni tužilac Vensan Mak, a prenela agencija AFP.

Svedoci su izjavili kako je napadač automobilom pokušao da probije glavnu kapiju baze i zapucao na stražare, koji su momentalno uzvratili vatru. Nakon što eksplozija nije uspela, u bazi su se začuli pucnji. Napadač je uspeo da pobegne, ali su ga posle nekoliko sati specijalne jedinice uhapsile.

Zvaničnici su izjavili kako je napadač pobegao peške nakon što su stražari zapucali. Vojnici su u automobilu pronašli eksploziv. Motiv napada još nije poznat, a srećom niko nije povređen. Belgijski javni tužilac potvrdio je informaciju o napadu na bazu Flavin, rekavši da su "hici ispaljeni, ali da niko nije povređen".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet