Skupština Crne Gore usvojila protokol o ulasku u NATO

Skupština Crne Gore usvojila je danas protokol o članstvu te zemlje u NATO i time završila zvaničnu proceduru pristupanja severnoatlantskom savezu.
Za predlog zakona o potvrđivanju ugovora glasalo je 46 poslanika vladajućih partija i jedne opozicione stranke, od ukupno 81 poslanika koliko broji crnogorski parlament. Opozicija koja od oktobra bojkotuje skupštinu traži raspisivanje referenduma o članstvu i ne priznaje odluku skupštine.
 
Protokol je do sada potvrdilo 26 od 28 članica NATO i da se očekuje se da će Crna Gora do kraja maja, kada će biti održan samit u Briselu, biti članica.
  • Drum

    29.04.2017 09:33
    Ih, sad kad im pola miliona junaka pristupi savezu, ima NATO da bude najjači u svemiru!
  • Grand Parada

    28.04.2017 22:05
    Svi se dozvase pameti sem nas.
  • AVAV

    28.04.2017 19:31
    Mi smo u svemu najpametniji . Zato ovako i prolazimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet