Šef CIA na "internom sastanku" u Seulu

Direktor CIA Majk Pompeo je bio na "internom sastanku" u Južnoj Koreji, potvrdila je američka ambasada u Seulu.
To je saopšteno nakon medijskih izveštaja o njegovoj nenajavljenoj poseti u trenutku narastajućih napetosti zbog sve većih nuklearnih pretnji Severne Koreje.
 
Navodi se da je najveći južnokorejski list "Čosun ilbo" izvestio da je Pompeo stigao u Seul tokom vikenda i da je održao nekoliko uzastopnih sastanaka iz zatvorenih vrata sa šefom obaveštajne službe Južne Koreje i visokim zvaničnicima iz kabineta vršioca dužnosti predsednika.
 
Dnevnik je preneo, citirajući više obaveštajnih izvora, da je šef CIA sagovornike detaljno brifovao o politici administracije predsednika SAD Donalda Trampa prema Pjongjangu i izvršio procenu unutrašnje situacije kod severnokorejskog rukovodstva. Navodi se da je Pompeo razmenio poglede na veze Seula i Vašingtona nakon predsedničkih izbora u Južnoj Koreji 9. maja.
 
Neimenovani zvaničnik ambasade SAD potvrdio je da šef CIA boravi u Južnoj Koreji, ali je naveo da Pompeo ima ograničenu agendu.
 
"Direktor CIA i njegova žena su u Seulu zbog internog sastanka sa zvaničnicima ambasade i trupa SAD u Koreji", rekao je zvaničnik koji je dodao da se Pompeo nije sastao sa zvaničnicima Plave kuće (predsedničke rezidencije) niti sa bilo kim od političkih kandidata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet