Građanski protest zbog napada na novinarku u Mađarskoj

Nekoliko stotina ljudi okupilo se juče u Budimpešti ispred kancelarije mađarske vladajuće partije Fides nakon što je novinarka Julja Hakaš prijavila da ju je na sastanku stranke napao državni zvaničnik.
Halašova, koja radi za portal 444, istakla je da joj je osoba zadužena u državnoj službi za proslave i ceremonije oduzela mobilni telefon i izvela je iz prostorija odakle je izveštavala o javnom forumu Fidesa. Ona je napad prijavila policiji.
 
Iz Fidesa je negirana njena prijava i navodi se da nije pratila regulative za medije na sastanku.
 
Učesnici današnjih protesta u Budimpešti uzvikivali su slogane u znak podrške slobodi medija i ostavili su političke poruke ispred kancelarija Fidesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet