Poznat identitet napadača iz Londona, ID preuzela odgovornost

Britanska policija saopštila je da joj je poznat identitet napadača koji su u subotu uveče u centru Londona ubili sedam osoba, i ranili njih 48.
Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad kao i za prethodna dva napada u Velikoj Britaniji, koja su se dogodila u poslednjih nekoliko meseci, od kojih je poslednji bio 22. maja u Mančesteru, kada je poginulo 22 ljudi.
 
Agencija Amak, bliska džihadistima, prenela je da je napad sprovela "jedinica boraca Islamske države". Identiteti napadača još nisu saopšteni, mada su poznati, ali je policija navela da će kada to dozvoli istraga, izneti detalje o njima.
 
Britanska premijerka Tereza Mej osudila je "zlu ideologiju islamskog ekstremizma" i dodala da će parlamentarni izbori biti održani po planu, u četvrtak 8. juna, i da se predizborna kampanja danas nastavlja.
 
Policija je u nedelju uhapsila 12 osoba u okviru istrage o potencijalnim vezama sa trojicom napadača, koje je ubila posle napada. Od 12 privedenih osoba, starosti od 19 do 60 osoba, jedna je puštena na slobodu. Televizija Skaj njuz prenela je da među privedenim osoba ima četiri žene i da je policija pretresla stanove ubijenih napadača.
 
Među žrtvama se nalaze jedan Francuz i Kanađanin. U napadu je povređeno nekoliko stranaca - sedam Francuza, od kojih su četiri u teškom stanju, dva Nemca i po jedan državljanin iz Australije i Španije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet