Ministar odbrane Hrvatske povukao ostavku

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je danas da ostaje na toj funkciji, iako je u jeku požara u Dalmaciji podneo ostavku.
"Posle brojnih razgovora s predsednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam da ću i dalje nastaviti da obavljam dužnosti potpredsednika Vlade i ministra odbrane", navodi se u Krstičevićevoj izjavi koje je prenelo Ministarstvo odbrane.
 
Krstičević je prošle sedmice rekao da podnosi neopozivu ostavku, posle kritika predsednice države Kolinde Grabar Kitarović da vojska nije bila na vreme uključena u gašenje velikog požara na području između Splita i Omiša. Premijer Andrej Plenković odbio je Krstičeviću ostavku i više puta pohvalio njegov angažman. On je kritikovao predsedenicu rekavši da ne zna odakle njoj takve informacije. 
 
Predsednica je kasnije povukla spornu izjavu i objasnila da kritika nije bile upućena Krstičeviću. Ona je rekla da Vojska "ne može sama da izadje na teren već da mora da bude pozvana" i da u postojećoj situaciji "odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku". 
 
Proteklih dana Krstičević se nije izjašnjavao o ostavci, rekavši da će konačnu odluku o tome ostaje li na mestu ministra doneti posle godišnjeg odmora.
  • Gradžanin

    24.07.2017 16:31
    Isti je to koren...
    Nit obraza nit morala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet