Asanž najgori Australijanac godine

Australijski časopis za muškarce Zu viklis proglasio je osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža "najgorim Australijancem godine", zbog objavljivanja stotina hiljada tajnih diplomatskih depeša.
Australijski časopis za muškarce Zu viklis proglasio je osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža "najgorim Australijancem godine", zbog objavljivanja stotina hiljada tajnih diplomatskih depeša.

Asanž, rodjeni Australijanac, na toj poziciji pretekao je Boga, dansku princezu Meri i premijerku Džuliju Gilard. "Možete tu aferu posmatrati iz različitih uglova, ali činjenica je da je osnivač Vikiliksa narušio pravilo da tajna treba da ostane tajna", piše u obrazloženju australijskog nedeljnika.

Asanž je na sajtu "uzbunjivača" Vikiliksa objavio stotine hiljada poverljivih dokumenata o ratovima u Iraku i Avganistanu, i diplomatske depeše zvaničnika američkih ambasada širom sveta. Švedska ga je prošle godine optužila za seksualni napad na dve žene, a Asanž se trenutno nalazi u Britaniji, na uslovnoj slobodi. Očekuje se da ročište o njegovom izručenju Švedskoj bude održano 7. ili 8. februara. Asanž je odbacio otpužbe protiv njega, navodeći da je žrtva političkih manevara švedskih vlasti.
  • др Душан Голобочанин

    24.01.2011 12:47
    Питам се...
    Да ли је Асанж атеиста?
  • Bojan

    24.01.2011 10:57
    ma da
    Da da , taj casopis je stvarno merilo vrednosti.
  • Asanz

    24.01.2011 10:31
    Najbolji covek godine
    2010. a verovatno i 2011.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet