Đukanović ponovo lider DPS-a

Kongres crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je u subotu uveče za predsednika ponovo izabrao Mila Đukanovića.
Kongres crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je u subotu uveče za predsednika ponovo izabrao Mila Đukanovića.

Za potpredsednike DPS-a ponovo su izbarani Svetozar Marović, Filip Vujanović, Željko Šturanović i Igor Lukšić.

Na kongresu je usvojen novi program stranke kojim je definisano zalaganje partije za jačanje nacionalnog i duhovnog identiteta i prevazilaženje podela, posebno one među pravoslavnim vernicima Crne Gore objedinjavanjem pravoslavne crkve u jedinstvenu samostalnu organizacionu celinu.

Đukanović je lider DPS-a od 1998. godine i raskola u toj partiji nakon koga se izdvojilo krilo koje je podržavalo politiku Slobodana Miloševića i protivilo se nezavisnosti Crne Gore - Socijalistička narodna partija.

Crna Gora da pomogne Srbiji da uđe u NATO

Kongresu DPS-a u Podgorici prisustvovali su i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, funkcioner Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić i članica Predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.

Obraćajući se učesnicima kongresa, Čanak je Đukanovića pozdravio na crnogorskom jeziku sa "prešjedniče" i rekao da nije saglasan sa jutrošnjim ocenama iz beogradske štampe da su odnosi između Crne Gore i Srbije "na najnižem nivou".

Funkcioner LDP-a Zoran Ostojić rekao je da se "ne treba uzbuđivati zbog ostatataka inferiorne svesti" u Srbiji i pozvao Crnu Goru da pomogne Srbiji da postane članica NATO-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet