Obama preti Izraelu izlolacijom

Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama još jednom poručio Izraelu da bi trebalo da se povuče s palestinskih teritorija, a Hamasu da prizna postojanje Izraela i prestane da pribegava nasilju.
Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama još jednom poručio Izraelu da bi trebalo da se povuče s palestinskih teritorija, a Hamasu da prizna postojanje Izraela i prestane da pribegava nasilju. Ako ne bude uverljivog mirovnog procesa, Izrael će biti u sve većoj izolaciji, rekao Obama.

Američki predsednik Barak Obama rekao je da će se Izrael suočiti sa sve većom izolacijom, ako ne bude uverljivog mirovnog procesa na Bliskom istoku. Obama smatra da osnova za takve pregovore treba da bude stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine, uz dogovorenu razmenu teritorija.

Nekoliko časova pred polazak na evropsku turneju, Obama je rekao Američko-izraelskom odboru da granice o kojima je govorio odražavaju stavove SAD još od vremena predsednika Bila Klintona. "U četvrtak sam rekao javno ono što se dugo privatno priznavalo. Uradio sam to zato što ne možemo da priuštimo još jednu, dve ili tri decenije da dođemo do mira", rekao je Obama. Američki predsednik je ponovio da bi Izrael trebalo da se povuče s palestinskih teritorija, ali da bi Palestinci trebalo da preuzmu odgovornost za bezbednost.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da se ideja o granicama iz 1967. ne može braniti i odbacio taj predlog.
  • Ekolog

    23.05.2011 08:25
    Bliski istok
    PALESTINA LIBERATE!
  • Jugonostalgičar

    23.05.2011 07:54
    Netanjahu nije rekao da se ideja o granicama iz 1967. ne može braniti nago da bi te granice bile neodbranive. Pogledajte sami http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Peace/borders.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet