Bombaški napadi na državne ustanove

Dve osobe su poginule i šest je povređeno u seriji eksplozija ispred državnih institucija u mestu Fuzhu na istoku Kine.

Dve osobe su poginule i šest je povređeno u seriji eksplozija ispred državnih institucija u mestu Fuzhu na istoku Kine.

Bombaški napadi izvršeni su u roku od samo sat vremena na kancelariju državnog tužioca, zgradu opštinske administracije, kao i ustanove za nadzor prehrambenih proizvoda i lekova. Izvor u vladi pokrajine Điangksi pretpostavlja da je bombaš najverovatnije jedan nezadovoljni poljoprivrednik, koji je želeo napadima da se osveti vlastima zbog, kako on smatra, nepravedno vođenog sudskog spora.

Bomba kod prve eksplozije nalazila se u jednom automobilu u garaži zgrade državnog tužilaštva, druga je detonirana u zgradi opštine, a treća je bila smeštena u vozilu nadomak Agencije za kontrolu prehrambenih proizvoda. Vlasti nisu želele da daju informacije o broju žrtava, ali agencija, na osnovu informacija dobijenih od očevidaca, tvrdi da je povređeno pet osoba, uništeno najmanje deset automobila, kao i polomljena stakla na brojnim zgradama. Fuzhu je grad od oko četiri miliona stanovnika, koji, kao i ostali gradovi Kine, brzo raste, pa su sporovi oko zemljišta postali učestali.

  • anti-terorista

    26.05.2011 10:36
    opasan neki kinez
    Ovo je kriminal, a ne terorizam. Neka osveta ili upozorenje. Mada, i da je terorizam, ako vec mora da postoji - bolje da su meta drzavne institucije nego civili po trgovima i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet